opc_loader

Meer fun met deze tips!

Decoreren en bevestigen van piepschuimletters en -vormen

  •  Gebruik Décopatch papier voor het beplakken van piepschuim. Décopatchpapier is heel dun vloeipapier dat in vele dessins en kleuren verkrijgbaar is. Je kunt het papier in kleine stukjes scheuren en met behulp van Décopatch lijm aanbrengen op de letters en

    vormen. Het papier zal zich door de opgenomen lijm in alle hoekjes en kiertjes vormen naar het piepschuim; je letters en vormen zien er als geverfd uit. Décopatchpapier plakt op alle effen én oneffen ondergronden en is daardoor heel geschikt om je letters en vormen mee te decoreren. Klik hier om een filmpje op YouTube te bekijken over het gebruik van Décopatch.
  • Je kunt voor het beplakken van je piepschuimletters en -vormen ook restjes behang, inpakpapier, geprinte foto's of krantenpapier gebruiken. Als lijm is dan behanglijm of boekbinderslijm heel geschikt.
  • Pimp je geverfde letters en vormen met stoffen bloemetjes (verkrijgbaar op rol bij de fourniturenzaak), houten figuurtjes zoals lieveheersbeestjes, vlindertjes, plakfiguurtjes, glitters (strooien als de verf nog nat is) of kralen.
  • Plak je letters op een plaat mdf die je eerst met (hoogglans) verf in een mooie contrastkleur verft. De plaat kun je eventueel nog extra versieren met interieurstickers.
  • Als je de letters neer wilt zetten, gebruik dan een ijzerdraadje om letters die niet uit zichzelf staan, rechtop te houden. Je kunt ook een paperclip recht buigen en hiervan een klein standertje maken. Zorg voor een vlakke ondergrond.
  •  Heb je een vlakke muur (ondergrond bijv. behang) dan kun je je letters, mits ze niet heel groot zijn, ophangen d.m.v. dubbelzijdige tape. Zijn je letters groter en dus zwaarder of is de ondergrond oneffen gebruik dan speciale lijm geschikt voor piepschuim, zoals onze Mail' Fix lijm.

Let op!
Piepschuimletters en -vormen zijn GEEN speelgoed en dienen uitsluitend ter decoratie.
Hou ze op veilige afstand van kinderen.